Skip to main content

Goran Knežević ponovo gradonačelnik Zrenjanina

Vojvodina 06. јул 2012.
2 min čitanja

Goran Knežević, bivši funkcioner Demokratske stranke u Zrenjaninu, a sada predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, danas je po drugi put izabran za gradonačelnika Zrenjanina.

Za Kneževića su glasali odbornici SNS, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i po jedan iz Srpskog pokreta obnove i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Protiv Kneževića koji je ranije bio gradonačelnik, vodi se sudski postupak zbog optužbe za malverzaciju sa građevinskim zemljištem. Uhapšen je oktobra 2008, u pritvoru je proveo 13 meseci, a SNS-u je pristupio 2010. godine.

Knežević je danas rekao da je „pravda je spora ali i dostižna. Obično u ovim situacijama gradonačelnik izađe sa nekim programom i o tome govori, međutim dosta je toga bilo u minulim godinama. Moj najveći cilj jeste da Zrenjanin ponovo bude grad budućnosti i da vratim osmeh na lica Zrenjaninaca“.

Na pitanje novinara kako se oseća što je ponovo gradonačelnik, Knežević je rekao da je ponosan zbog porodice i prijatelja i da je uveren da će Zrenjanin izgledati mnogo drugačije u narednom periodu.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Čedomir Janjić iz Demokratske stranke Srbije, a izabrano je i sedam od devet članova Gradskog veća.

Novi predsednik Skupštine Grada je Radovan Bulajić iz Socijalističke partije Srbije.

Sednica će se nastaviti dopunjenim dnevnim redom kojom će biti razrešeni i imenovani vršioci dužnosti direktora zrenjaninskih javnih preduzeća i ustanova.

Skupština Grada ima 67 odbornika. SNS i stranke koje su bile s njom na listi, među njima i DŠ, ima 25 odbornika, Demokratska stranka 15, LSV 13, SPS 8, SRS 4 i SVM 2 odbornika.

Sednici nisu prisustvovali odbornici okupljeni oko koalicije DS-LSV-SVM.

LSV organizuje proteste

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najavila je za večeras od 18 do 21 sati protestni skup u Ečki.

Razlog je to što je odbornica Lukrecija Ursulesku izabrana na listi LSV, ali je danas podržala novu gradsku većinu koju čine SNS i SPS.

Gradski odbor LSV je najavio da će na protestnom skupu pozvati Ursulesku da se odrekne svog mandata u Skupštini Grada Zrenjanina.

Protestni skupovi će biti i u subotu ujutro na pijaci u Ečki, a u nedelju u Zrenjaninu.

(Beta)