Skip to main content

Godfri: Litijum ima ogroman ekonomski potencijal za Srbiju

Vesti 16. jan 2022.
< 1 min čitanja

Američki ambasador Entoni Godfri izjavio je da “poštuje ljude koji mirno i zakonito izražavaju svoje mišljenje”, ali da veruje da bi resursi litijuma u Srbiji mogli da donesu ogromnu korist za ekonomski rast Srbije.

“Verujem da bi resursi litijuma u Srbiji mogli da donesu ogromnu korist za ekonomski rast Srbije, i voleo bih da ih razvija transparento i javno odgovorno preduzeće”, rekao je Godfri za list Blic, na pitanje o ekološkim protestima koji su organizovani protiv “Rio Tinta”.

On je rekao da veruje da bi Vlada Srbije kao i akcinonari “Rio Tinta” zahtevali od ove kompanije da poštuje najviše standarde u zaštiti životne sredine i istovremeno pomogne Srbiji da postane globalni lider u jednoj “od verovatno najvažnijih tehnologija u ovom veku”.

“Ovaj projekat ima ogroman ekonomski potencijal za Srbiju. Zelena ekonomija dolazi. Da li Srbija želi da kupuje ili prodaje litijumske baterije”, rekao je Godfri.

On je rekao da “demokratija nije laka, ni utegnuta, a građani imaju mnogo različih mišljenja”.

“Poštujem ljude koji mirno i zakonito izražavaju svoje mišljenje. To je vitalno važan deo svake funkcionalne demokratije”, rekao je Godfri, koji je odlazeći ambasador iz Srbije.

(Beta, Foto: Twitter)