Skip to main content

GLAS: Izdajnička i podanička Vučićeva vlada rizikuje ukidanje bezviznog režima sa EU

Info 30. avg 2023.
< 1 min čitanja

"Za građane Srbije bezvizni režim sa EU i zemljama Zapada je ravan vazduhu koji dišu”

Organizacija GLAS osudila je danas “prostačko, izazivačko i neodgovorno” ponašanje srpskih vlasti u odnosu na upozorenje predsednika Francuske Emanuela Makrona da bi neispunjavanje usvojenih sporazuma i evropskog plana za Kosovo moglo da dovede do ukidanja bezviznog režima sa EU za građane Srbije.

“Jasno je da bi povratak viza građanima Srbije bio u interesu putinovskih vlasti Srbije, jer je izolacija i udaljavanje Srbije od EU, vladavinom prava neometan kriminalni milje i služenje Rusiji i njenim interesima 35-godišnji modus operandi izdajničke koalicije SRS/SPS/JUL”, naveli su u saopštenju za javnost.

Ocenili su da je za građane Srbije bezvizni režim sa EU i zemljama Zapada “ravan vazduhu koji dišu”, jer je to “onaj deo sveta gde živi gotovo sva naša emigracija i u kome svaka porodica u Srbiji ima bar po nekog svog”.

Dodali su da se zalažu za hitnu primenu evropskog plana za Kosovo i normalizaciju odnosa kroz faktičko priznanje nezavisnosti Republike Kosovo i članstvo u UN, kao i za legitimne izbore na severu Kosova i zauzimanje položaja pripadnika srpske zajednice u kosovskom društvu koji joj po Ustavu pripadaju.

(Autonomija)