Skip to main content

GIK potvrdio listu novosadske udružene opozicije

Vojvodina 13. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Vlast je uplašena od poraza, pokušala na sve moguće načine da spreči opozicionu izbornu listu da se kаndiduje"

Gradska izborna komisija (GIK) potvrdila je listu „Udruženi za slobodni Novi Sad“, koja će na lokalne izbore 2. juna izaći pod rednim brojem 11, saopštio novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

Tu su koalicija NADA (Novi DSS i POKS), sve stranke sa prethodne liste Srbija protiv nasilja (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar – SRCE, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret za preokret), kao i Građanski pokret BRAVO i Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.

Nosioci liste su Vladimir Vrsajkov i Borislav Novaković, a prvi na listi Miloš Tubić.

„Vlast je uplašena od poraza, pokušala na sve moguće načine da spreči opozicionu izbornu listu da se kаndiduje, tražeći ‘dlaku u jajetu’ u dokumentaciji i maksimalno odugovlačeći njeno proglašenje, da bi pre nje proglasili svoje fantomske izborne liste, koje imaju za cilj da razvuku glasove opozicije i ostanu ispod cenzusa“, dodaje se.

Pored ovog „nemoralnog čina“, ističe se u saopštenju, SNS je organizovao da se čitav grad, svi trotoari i pešački prelazi išvrljaju natpisima ‘bojkot 02.06.2024’, kako bi građani pomislili da postoji deo opozicije koji poziva na neizlazak na izbore.

„Ništa im to neće pomoći jer će Novosađani glasati za promene, za toleranciju i svoju slobodu, a ne za agresiju, mržnju, netrpeljivost, bahatost i podlosti poput ovih“, poručuju iz udružene opozicije.

GIK je od udružene opozicije u subotu uveče dobila instrukcije da u roku od 48 sati otkloni uočene nedostatke.

GIK je konstatovao da nedostaje pismeno ovlašćenje političke stranke Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije za zaključenje koalicionog sporazuma, kao i da sledeći kandidati nemaju pravilno popunjene obrasce: Veljko Krstonošić, Svetlana Radonjić, Marija Srdić, Spomenko Stepanov, Dragana Movrin, Ognjen Matejević, Biljana Panjković, Donka Stančić, Zorana Despotović, Ljubica Čeman, Aleksandar Lazarević, Miloš Lekić, Slobodan Gigov i Tanja Notaroš.

(Autonomija/Beta)