Skip to main content

GDF: Zarobljeno i četnifikovano pravosuđe rehabilitacijom Kalabića pokazalo pravo lice Vučićevog kriminalnog i diktatorskog režima

Info 10. avg 2022.
2 min čitanja

Rehabilitacijom ratnog zločinca i fašističkog kvislinga Nikole Kalabića zarobljeno i četnifikovano srpsko pravosuđe je pokazalo pravo lice i prave namere Vučićevog kriminalnog i diktatorskog režima, saopštio je Građanski demokratski forum.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik GDF, Zoran Vuletić, „držeći se sramnog, revizionističkog zakona, usvojenog u vreme bivšeg režima Borisa Tadića, čija su glavna dostignuća bila u kopanju zemnih ostataka Draže Mihailovića, današnje Vučićevo pravosuđe je rešeno da i poslednjeg okupatorskog slugu i saradnika nacizma, pa i najbahatiljeg četničkog koljača Kalabića oslobodi svake krivice i istorijske stigme“.

–GDF podseća da je Srbija jedina država u regionu koja ne obeležava nijedan datum iz svoje nedavne istorije, nijedan događaj iz antifašističke borbe, čak ne proslavlja nijednog antifašističkog heroja. Jedino što se u Vučićevoj Srbiji veliča su masovne ubice i ratni zločinci počev od Draže Mihailovića do Ratka Mladića. O takvoj atmosferi totalne negacije antifašizma i promocije fašizma i neofašizma, najbolje svedoče stotine murala u slavu masovnih ubica po Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima Srbije. Podsećamo i da su Vučićev crnokošuljaški ministar Vulin i njegova policija direktno čuvali murale osuđenika za genocid u Srebrenici, Ratka Mladića – piše u saopštenju.

Dodaje se da nijedno društvo ne može opstati zasnovano na mržnji i počinjenom zločinu.

–Šovinistički režim Vučićeve diktature zasnovan je na slavljenju ratnih zločina i zločinaca i na svakodnevnoj mržnji koju njegovi strogo kontrolisani mediji seju prema našim susedima. Još jednom podsećamo da je Vučić zbog toga ključni faktor destabilizacije našeg regiona i upozoravamo građane Srbije da će posledice takve destruktivne vladavine biti pogubne po sve nas. Zbog toga GDF poziva čitavu antifašističku javnost – organizacije i pojedice da stanemo u jedan odbrambeni front i ne pristanemo na dalju fašizaciju Srbije i pokušaje Vučića i njegovih saradnika da na nas bace ljagu putem totalne identifikacije sa ratnim zločincima i masovnim ubicama. Srbija se ne sme i neće pomiriti sa zločinom – zaključuje Zoran Vuletić.

(Danas, Foto: mc.rs)