Skip to main content

GDF: Režim i pseudoopozicija ćute o pozivu na linč profesora Ivana Videnovića

Info 06. jul 2021.
< 1 min čitanja

Građanski demokratski forum najoštrije je danas osudio javnu kampanju linča protiv profesora Univerziteta u Beogradu Ivana Videnovića zbog javno iznesenog stava na društvenim mrežama.

“Profesor Videnović je već danima izložen besprimernim i fašistoidnim napadima i pozivima na linč samo zbog toga što je ukazao na nesportsko i nekorektno verbalno istupanje našeg teniskog šampiona Novaka Đokovića”, naveo je u saopštenju za javnost predsednik GDF-a Zoran Vuletić.

On je posebno oštro osudio i upozorio javnost na “anticivilizacijsko i divljačko” ponašanje glavnog urednika “Vučićevog huškačkog tabloida Informer”.

“Upozoravamo autokratski režim, ako bude posledica zbog njihove kriminalne kampanje protiv profesora Videnovića, lično ćemo Aleksandra Vučića smatrati odgovornim”, poručio je Vuletić.

On je pozvao predstavnike opozicionih stranaka i civilnog društva da se “odreknu zova populizma” i da brane pravo na slobodu ugrožene javne reči i prema neistomišljenicima.

“Ćutanje skoro svih opozicionih stranaka na linč kojem je izložen profesor Ivan Videnović biće lomača na kojoj će već sutra goreti svi neistomišljenici naprednjačke kriminalne vlasti i njihovih litijaških pseudoopozicionara”, ocenio je Vuletić.

Nakon što je Đoković na turniru u Vimbldonu viknuo publici “”Duvajte mi ku**c!”, Ivan Videnović je na Tviteru napisao: “Ponašanje Novaka Đokovića postaje uznemirujuće primitivno, bahato, nesportsko i sramotno za zastavu pod kojom igra. Šešelj/Dodik u gradu u kome je dva puta proglašen za najboljeg sportistu sveta. Tužan nagoveštaj kraja te karijere opsednute osvetom Zapadu”.

(Autonomija)