Skip to main content

Gavrilović: Očekujem da Tužilaštvo pokrene postupak protiv REM-a

Info 08. авг 2023.
< 1 min čitanja

"Da li će to biti za organizovani kriminal ili samo za pojedince iz REM, ne znam"

Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović izrazio je očekivanje da će Tužilaštvo, posle svih prikupljenih podataka, pokrenuti postupak protiv Regulatornog tela za elektronske medije.

„Tužilaštvo je tražilo od REM-a izveštaj. Sada je taj postupak u nekoj predistražnoj fazi jer Tužilaštvo treba da odluči hoće li pokrenuti postupak. Ja očekujem da bude pokrenut. Da li će to biti za organizovani kriminal ili samo za pojedince iz REM, ne znam jer ima puno stvari. Od 2014. REM radi po nekim internim aktima, a koji nisu u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima“ rekao je Gavrilović za televiziju N1.

On je rekao da svakom građaninu Srbije Ustav garantuje pravovremeno, istinito i objektivno informisanje, ali da to nije jedino pravo koje se krši, a po kojem REM ne postupa.

„Nema postupanja kada je reč o govoru mržnje i nema postupanja kada je u pitanju zaštita maloletnika. Umesto da se takve televizije sankcionišu, one ponovo dobijaju nacionalne frekvencije. Kada se pogleda izveštaj koji je REM pripremio za Skupštinu vi vidite da neke televizije uopšte ne ispunjavaju uslove da dobiju nacionalne frekvencije„, naveo je Gavrilović.

On je izneo podatak da u Srbiji postoji nepoverenje u medije i da samo 25 odsto građana veruje medijima.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)