Skip to main content

Formiran izborni štab Srbije protiv nasilja u Novom Sadu

Vojvodina 15. мар 2024.
2 min čitanja

Imenovani izvršioci izborne krađe

Koalicija Srbija protiv nasilja formirala je izborni štab u Novom Sadu i od danas kreće u kampanju u predstojeće lokalne izbore uz tri uslova, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Prvi uslov je da gradonačelnik Milan Đurić podnese ostavku, drugi da se lokalni izbori u Novom Sadu, Beogradu i ostalim lokalnim samoupravama ne razdvajaju, a treći da se primene sve preporuke međunarodne zajednice za minimum fer izbora, naveo je predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov.

On je ocenio da je Srpska napredna stranka svesna da je „Novi Sad ne želi“ i da se boji da će ga izgubiti.

„Zato su počeli da šalju svoje leteće birače malo u Beograd, malo u Novi Sad, kao što smo videli na primeru 50 radnika PIO fonda“, naveo je Vrsajkov.

Poručio je i da izborna krađa neće uspeti jer opoziciji podaci dolaze iz naprednjačkih redova, a uz podsećanje da je SSP već podnela 24 krivične prijave protiv odgovornih u policiji za malverzacije na prethodnim izborima, Vrsajkov je rekao da se niko neće izvući nekažnjen.

Član Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković ocenio je da se Novi Sad prethodnih godina pretvorio u „ogledno dobro za sve vrste izbornih marifetluka“, kao i da su u Novom Sadu patentirane i krađa glasova i migracija glasača.

„Na prvom mestu su kriminalne radnje onih koji su organizatori i inspiratori, nalogodavci. Reč je o Andreju Vučiću, Zvonku Veselinoviću, Milošu Vučeviću i Damiru Zobenici. Treba da znaju da mi znamo šta rade i da će, kada se stvore pravne okolnosti, biti procesuirani“, rekao je Novaković.

Kao izvršioce Novaković je imenovao Gorana Kovačevića Goranca i Marka Bosanca Bosketa.

„Kovačević je najveći kupac glasova za SNS, narko diler, bruka i sramota za ovaj grad. Bosanac je isto tako veliki kupac glasova u Novom Sadu. Oni će takođe biti procesuirani i moraju da znaju da će ova vlast jednom da se završi“, naveo je Novaković.

Novaković je dodao da će koalicija SPN uraditi sve da spreči novu krađu izbora, a da će naredne nedelje pozvati i druge opozicione partije „koje su istinski borci protiv SNS-a“ na dogovor oko zajedničkog sprečavanja krađe glasova i obezbeđenja fer izbornih uslova.

(Beta)