Skip to main content

Festival divlje gradnje na Šodrošu u subotu

Građani 23. нов 2022.
< 1 min čitanja

"Pošto je Novi Sad evropska prestonica kulture, red je da bude i investitorskog urbanizma, gde svako sa dubljim džepom može sebi da nabavi i sredi sa lakoćom neku od dozvola"

U subotu 26. novembra biće organizovan prvi Festival divlje gradnje, posvećen isključivo investitorskom urbanizmu i pratećim kulturnim tekovinama, u organizaciji Šodroš survivor kampa i Ekološkog fronta Novi Sad.

Kako se dodaje u najavi, pošto je Novi Sad evropska prestonica kulture, red je da bude i investitorskog urbanizma, „gde svako sa dubljim džepom može sebi da nabavi i sredi sa lakoćom neku od dozvola“.

„Festival divlje gradnje vam nudi: Prodaju diploma, sređivanje građevinskih dozvola, peglanje prostornih planova, prodaju dozvola za eksploataciju rudnih bogatstava, malu školu spinovanja, kurs za lažnog ekologa, pranje novca, izbor za šampiona korupcije“, dodaje se u pozivu.

Dodaje se da postoji mogućnost i da se,“kao retka vrsta, pojavi i građevinska inspekcija“, no organizatori se ipak nadaju da neće „jer se Festival upravo održava na zakonski ne baš najuređenijem gradilištu„.

„Ako i dođu, rešićemo i tu muku, samo da nam ne ugroze započete pripremne radove. Investitor obilaznog mosta će moći kod nas da nabavi ako mu fali još neka dozvola, pa ako i dođe inspekcija neće valjda rušiti nešto, zaboga„, ističe se u pozivu.

Početak Festivala divlje gradnje zakazan je za 13 časova na krivini kod Brodogradilišta.

(Autonomija, foto: Dunavac-Šodroš)