Skip to main content

Fabrici: Dan Evrope važan dan i za Srbiju

Autonomija 09. мај 2021.
< 1 min čitanja

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici uputio je čestitku povodom Dana Evrope i pozvao građane Srbije da se pridruže brojnim aktivnostima kojima će tokom maja biti obeležen taj dan.

„Dan Evrope koji se održava 9. maja svake godine slavi mir i solidarnost u Evropi. Obeležava godišnjicu istorijske Šumanove deklaracije od 9. maja 1950. što se smatra početkom onog što se tokom proteklih 70 godina razvilo u današnju EU,“ rekao je Fabrici u video poruci preko Tvitera.

On je naveo da je u ovim izazovnim danima zajednički odgovor na pandemiju kovida-19 još jednom pokazao da će se teškoće biti prevaziđene u duhu solidarnosti i rekao da je stoga Dan Evrope važan dan i za Srbiju.

„Dan Evropje je važan dan i za Srbiju, koja je odlučila da sledi svoju evropsku perspektivu i izgradi više demokratsku, prosperitetniju i sigurniju zemlju u skladu sa vrednostima i interesima EU,“ rekao je Fabrici.

Zato se, kako je dodao, Dan Evrope obeležava širom Srbije tokom celog meseca maja i pozvao građane Srbije da se pridruže.

(Beta, foto: N1)