Skip to main content

Evropska parlamentarka: Potresena sam onim što se dešava u Srbiji

Info 31. dec 2023.
< 1 min čitanja

"Demokratija i vladavina prava su ključni elementi koji ne smeju biti narušeni mogućim izbornim prevarama tipičnim za autokratske vlade i diktature"

Alesandra Moreti, predsednica Delegacije za EU -Srbija Parlamentarni komitet za stabilizaciju i pridruživanje, napisala je na društvenoj mreži „X“ da je potresena onim što se dešava u Srbiji i štrajkom glađu Marinike Tepić.

„Duboko sam potresena onim što se dešava u Srbiji, gde hiljade građana demonstrira protiv navodne izborne prevare. Moja koleginica Marinika Tepić već danima štrajkuje glađu i izuzetno sam zabrinuta za njeno zdravlje“, napisala je Moreti.

Ona je dodala da poznaje snagu i odlučnost lidera „Srbija protiv nasilja“, koja traži od Evropskog parlamenta da podrži istragu i moguće poništenje izbora.

„Verujem da evropske institucije imaju dužnost i zadatak da pažljivo prate demokratske procese zemalja poput Srbije koje već godinama traže pridruživanje EU: demokratija i vladavina prava su ključni elementi koji ne smeju biti narušeni mogućim izbornim prevarama tipičnim za autokratske vlade i diktature“, istakla je Moreti.

(N1)