Skip to main content

Ejdus: Srbija je dve decenije posle Đinđića u političkom smislu spin diktatura

Info 12. мар 2023.
< 1 min čitanja

"Srbija je u političkom smislu iznutra zarobljena i spolja usamljena spin diktatura kojom upravljaju najgori, a iz koje odlaze najbolji“

Profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) Filip Ejdus ocenio je da je Srbija, dve decenije posle ubistva premijera Zorana Đinđića (1952 – 2003), u političkom smislu „iznutra zarobljena i spolja usamljena spin diktatura“.

Ejdus je za agenciju Beta kazao da bi, da Đinđić nije ubijen, Srbija verovatno brže uspostavlja demokratske institucije i vladavinu prava.

„Dve decenije posle ubistva Đinđića, Srbija je u političkom smislu iznutra zarobljena i spolja usamljena spin diktatura kojom upravljaju najgori, a iz koje odlaze najbolji“, rekao je on.

Ocenio je i da bi, da nije bilo atentata na Đinđića, Srbija verovatno brže napredovala ka članstvu u Evropskoj uniji (EU).

„Da nije bilo atentata, Srbija bi verovatno bržim koracima uspostavljala demokratske institucije i vladavinu prava, rešavala teritorijalna i regionalna pitanja i napredovala ka članstvu u EU, a možda i NATO“, kazao je on.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)