Skip to main content

Egereši:Bez samostalnosti gradova i regiona nema blagostanja

Info 18. maj 2011.
< 1 min čitanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši kaže da se blagostanje i poboljšanje ekonomskih uslova života u Srbiji i Vojvodini može realizovati. On objašnjava da se to može ostvariti samo ako gradovi i regioni mogu samostalno da upravljaju svojim interesima i finansijama.

“Bez obzira na veliku različitost u stepenu decentralizovanosti, ekonomskom razvoju i standardu građana podunavskih država, očekivanja od Dunavske strategije se svode na isto, a to je kako kvalitetnije živeti”, saopštila je kancelarija Egerešija.

Egereši je naglasio da Dunavska strategija ne sme ostati “slovo na papiru” i da se interes građana mora staviti u fokus ovog evropskog projekta, te da je on jedinstvena šansa za Srbiju da ima aktivnu ulogu u evropskim integracijama kao ravnopravan partner.

Pokrajinski poslanik Tomislav Bogunović istakao je da bi ruralni turizam, koji je bio jedna od tema Biznis foruma, trebalo u Vojvodini da se razvija organizovanjem edukacija u seoskim sredinama koje su spremne da se njime bave.

“Time bi se otvorila nova radna mesta i pokazalo ono što imamo. Bilo da su u pitanju suveniri, poljoprivredni proizvodi ili tradicionalna hrana, činjenica je da u Vojvodini turistička prezentacija nije na zavidnom nivou”, rekao je Bogunović.

(Beta)