Skip to main content

Dušan Kokot (NSPRS): Problemi obrazovanja ne rešavaju se kao na stadionu slanjem policije

Info 06. авг 2023.
< 1 min čitanja

"Priča o stručnoj podršci je zakasnila jer školska godina počinje za deset dana, a još nema konkursa za angažovanje dodatnih psihologa i pedagoga“

Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) Dušan Kokot ocenio je da se sistem obrazovanja ne može posmatrati kao tribina stadiona na kojoj se problemi rešavaju slanjem policije.

Sindikat je danas saopštio da je Kokot, za televizije Nova S, tako prokomentarisao mere na popravljanju bezbednosti u školama.

Kazao je da je priča o stručnoj podršci zakasnila jer školska godina počinje za deset dana, a, kako je naveo, „još nema konkursa za angažovanje dodatnih psihologa i pedagoga“, piše u saopštenju.

Smatra da štrajk prosvetnih radnika 1. septembra, iako postoje razlozi za održavanje, ne bi dao dobar rezultat, ali da je, kako je naveo, vreme da prosvetni radnici izađu na ulice i iskažu nezadovoljstvo, „ne samo stanjem u sistemu obrazovanja, već i u društvu“.

Ocenio je da je ono što se dešava u obrazovanju slika onoga što se dešava u društvu, te je, kako je kazao, vlast i dalje na stanovištu da „sistem nije zakazao“ (uprkos dve masovne tragedije) i da među državnim funkcionerima nema odgovornih za probleme.

(Beta)