Skip to main content

Đukanović optužio Srbiju da se meša u unutrašnje poslove Crne Gore

Građani 18. maj 2010.
< 1 min čitanja

Đukanović je na sinoćnjem predizbornom skupu Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije u Pljevljima, kako je preneo podgorički list “Vijesti”, kazao da “Đorđević vodi kampanju u ime srpske pozicije u Crnoj Gori i obezbeđuje joj finansijsku i drugu potporu”.
“Na taj način se preko državnog rukovodstva Srbije meša u unutrašnji politički život suverene države Crne Gore”, kazao je Đukanović.
Komentarišući demanti iz Tadićevog kabineta da se savetnik predsednika Srbije meša u unutrašnje poslove Crne Gore, Đukanović je iz Pljevalja poručio: “Ako im bude trebalo da im sve to dokumentujem, ja ću kao ozbiljan čovek i kao predstavnik ozbiljne države to učiniti”.
Predstavnici crnogorske opozicije ocenili su da je Đukanović “u panici” uoči lokalnih izbora, koji će biti održani u nedelju, 23. maja, i da zato iznosi tvrdnje o mešanju Srbije u predizbornu kampanju u Crnoj Gori.
Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je da se Srbija meša u crnogorske izbore još od početka višepartijskog sistema u Crnoj Gori, čak i kad su održani prvi stranački izbori u Crnoj Gori, u vreme kralja Nikole.
“To ništa nije novo”, rekao je Krivokapić, komentarišući tvrdnje predsednika DPS i crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

(Beta, Srna)