Skip to main content

DS: Vulin u normalnoj državi ne bi mogao da zauzima javnu funkciju

Info 18. jul 2022.
< 1 min čitanja

"Ministar koristi tuđu bol kako bi potpalio nacionalističke težnje i doveo nas još jednom na ivicu sukoba"

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić kritikovala je danas saopštenje ministra policije Aleksandra Vulina u kojem on Hrvate naziva ustašama i Hrvatsku poredi sa NDH u Drugom svetskom ratu.

“Više je nego jasno da Vučićeva poseta nije najavljena u skladu sa diplomatskim protokolom, te da zbog toga nije dobila odobrenje vlasti u Hrvatskoj, kao i da se priča plasira u medijima kako bi se pažnja preusmerila sa pada aviona u Grčkoj. Vučić se nada da će još jednim ozbiljnim zaoštravanjem odnosa u regionu uspeti da sakrije od očiju javnosti istinu o padu aviona i tovaru koji je nosio, ali neće u tome uspeti”, navela je ona.

Rakić je dodala da će DS insistirati da se sazna istina o oružju koje je bilo na putu za Bangladeš, kada se avion srušio u Grčkoj.

“Vulinovo obraćanje našim susedima potpuno je neprimereno i šteti već okrnjenom ugledu naše države. Ministar koristi tuđu bol i nesreću kako bi najprostijim rečnikom potpalio nacionalističke težnje i doveo nas još jednom na ivicu sukoba, što je ne samo apsolutno nepotrebno, nego i veoma opasno u trenutku kada rat bukti na tlu Evropđani žive u strahu”, rekla je Rakić.

Potpredsednica DS je ocenila da bi u uređenoj državi Vulin bio smenjen i nikada više ne bi mogao da zauzme nijednu javnu funkciju.

“Ako ne zbog ‘tetke iz Kanade’ i drugih afera, onda bar zbog ovakvih neljudskih ispada”, navela je Rakić.

(Beta, foto: N1)