Skip to main content

DS: Vučić je organizator ultradesničarskog skupa u Beogradu – ‘Litije za spas Srbije’

Info 29. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Način na koji Vučić kreira javno mnjenje izuzetno je opasan i može dovesti do katastrofalnih posledica"

Demokratska stranka (DS) je danas saopštila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “organizator ultradesničarskog skupa” – “Litije za spas Srbije” sinoć u Beogradu u znak protesta zbog najavljenog održavanja Evroprajda.

DS je upozorila da “režim treba da hitno prestane sa širenjem straha kako bi zamaskirao nepopularne odluke koje mora da donese”.

“Osim što širi strah kod građana Srbije, Vučić organizovanim predstavama pokušava da se i međunarodnoj javnosti predstavi kao jedini političar koji može da očuva mir u regionu”, smatra DS.

Ta stranka kaže da se “Vučić igra vatrom, zloupotrebljavajući emocije građana koji su nacionalno orijentisani” i ukazuje da “širenje mržnje prema bilo kojoj društvenoj grupi ne sme i ne može biti rađeno u svrhu očuvanja stabilnosti, što jeste plan čoveka koji propagandom, korupcijom i kriminalom kontroliše sva društvena zbivanja u Srbiji”, piše u saopštenju.

DS upozorava da je način na koji Vučić kreira javno mnjenje “izuzetno opasan i da može dovesti do katastrofalnih posledica”.

“Građani Srbije ne zaslužuju tretman u kojem se konstantno zastrašuju, dele, huškaju jedni na druge. Uzrok katastrofalnog stanja u državi je mafijaški režim koji više od deset godina odlučuje o našim sudbinama, i zbog toga je prioritetan nacionalni interes smena takve vlasti”, smatra DS.

(Beta)