Skip to main content

DS: Uprava SPENS-a da odgovara za kupanje u hloru

Vojvodina 08. феб 2022.
< 1 min čitanja

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu pozvao je danas pokrajinsku Sanitarnu inspekciju da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i obavezama izvrši kontrolu zatvorenog bazena u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“ (SPENS).

Kako se navodi u saopštenju, prijava se odnosi na postupanje poslovodstva SPENS-a koje je 16. januara ove godine otvorilo bazen za rekreativce i plivače, „uprkos tome što je koncentracija hlora u vodi bila znatno veća od dozvoljene, o čemu su upravu blagovremeno obavestili zaposleni koji su tog dana dežurali u prvoj smeni“.

„Na taj način je poslovodstvo SPC ’Vojvodina’ svesno je ugrozilo zdravlje građana Novog Sada koji zbog propale rekonstrukcije nisu mogli da koriste taj sportski objekat pune dve godine“, piše u saopštenju.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Veljko Krstonošić izjavio je nakon podnošenja prijave Sanitarnoj inspekciji da je ova prijava još jedan u nizu pokušaja da se zaštite građani Novog Sada i utvrdi istina o stanju na jednom od najvažnijih sportskih objekata u gradu.

Zatvoreni bazen SPENS-a je ogledalo sadašnje gradske vlasti u Novom Sadu u kojem se vidi koliko je ta vlast korumpirana, nesposobna i neodgovorna. Zbog propale rekonstrukcije, bazen nije radio dve godine, a sada se na silu otvara zbog predstojećih izbora i pri tom bezobzirno ugrožava zdravlje građana“, naveo je Krstonošić.

Dodao je da će za stanje na bazenu neko morati kad-tad da odgovara.

(Autonomija, Foto: N1)