Skip to main content

DS: U Srbji žrtvovana demokratija zarad stabilnosti, a ostali smo i bez jednog, i bez drugog

Info 05. dec 2023.
< 1 min čitanja

"Odnosi u regionu su sve lošiji"

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je u Srbiji zarad stabilnosti žrtvovana demokratija, ali da se ispostavilo da je Srbija ostala i bez demoratije, i bez stabilnosti.

Internacionalna sekretarka DS Ksenija Marković, koja je prisustvovala događaju poslaničke grupe Napredni savez socijalista i demokrata (S&D) u Evropskom parlamentu u Briselu, ocenila je da je projekat stabilokratije propao, kao i da je uzrokovao nove krize u regionalnoj saradnji.

„Odnosi u regionu su sve lošiji – saradnja sa Hrvatskom i Crnom Gorom je na istorijskom minimumu, a Slovenija nije prihvatila našeg ambasadora jer je vlast pokušala da tamo ‘udomi’ Zorana Đorđevića, za koga i Slovenci smatraju da je nedostojan te funkcije“, rekla je Marković nakon događaja čija je tema bila proširenje EU.

Govoreći o temama o kojima se danas razgovaralo u Briselu, ona je navela i da ništa bolja situacija nije ni sa pregovorima Beograda i Prištine.

„Posebno ne otkad je Vučić pristao na to da implementacija Ohridskog sporazuma bude deo poglavlja 35 i ‘zaboravio’ da o tome obavesti domaću javnost“, kazala je Marković.

(Beta)