Skip to main content

DS: Smeniti direktora srednje škole koji odbija prekogranični projekat

Vojvodina 17. јан 2017.
< 1 min čitanja

Pokrajinski odbor Demokratske stranke zatražio je danas smenu Đorđa Iskrina, direktora Srednje medicinske škole „7. april“ u Novom Sadu, jer je učešće te škole u u 400.000 evra vrednom IPA prekograničnom projektu sa Mađarskom uslovio pošto su u pisanju projekta učestvovali i stručnjaci iz Srbije koji su bliski DS-u.

“Iskrin je juče uslovio učešće svoje škole u evropskom prekograničnom IPA projektu iz razloga što su u pisanju projekta učestvovali i stručnjaci iz Srbije koji su, prema rečima direktora, bliski Demokratskoj stranci. Zahtevamo njegovu smenu, zbog direktnog nanošenja ogromne štete učenicima i nastavnom osoblju ove škole”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je reč o kompletno pripremljenom projektu, uz partnerstvo jedne srednje škole iz Mađarske, kroz koji bi novosadska škola dobila najsavremenije opremljenu učionicu sa opremom za zubnu protektiku, jedinstvenu u regionu, u kojoj bi bila prenošena mađarska iskustva u ovoj oblasti.

Direktor je učešće u projektu uslovio sklanjanjem iz projektnog tima stručnjaka koje je nazvao „žuti lopovi“, što je mađarski partner odbio.

“Prema sopstvenom priznanju, direktor Iskrin je to učinio na sugestiju direktora regionalne razvojne agencije. Obojica su kadrovi Srpske napredne stranke i obojica su istoričari, iako jedan vodi ustanovu iz oblasti zdravstva, a drugi iz oblasti ekonomskog razvoja”, piše u saopštenju.

(Autonomija)