Skip to main content

DS pružio podršku organizatorim Evroprajda

Info 28. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Borba za LGBT prava važno pitanje poštovanja ljudskih i manjinskih prava i sloboda"

Demokratska stranka (DS) pružila je danas punu podršku organizatorim Evroprajda, saopštila je zamenica predsednika DS Dragana Rakić i najavila da će članovi stranke biti ispred Narodne skupštine 17. septembra, za kada je najavljena ta manifestacija.

Ona je u saopštenju navela da je nivo pretnji i nasilja u društvu u stalnom porastu, dok institucije ostaju neme jer ne postoji politička volja da se nasilnici izvedu pred lice pravde.

“Poslednjih meseci smo bili izloženi neverovatnoj količini propagande usmerene protiv LGBT populacije, pa je čak i episkop pozivao na oružani sukob. Ako i postoji bezbednosni problem, Srpska napredna stranka sa Aleksandrom Vučićem na njenom čelu je jedina odgovorna za stvaranje takve atmosfere u društvu, jer su pojedinci i mediji pod njenom kontrolom mesecima širili lažne vesti, netrpeljivost i mržnju, a institucije ćutale”, kazala je Rakićeva.

Ocenila je da je za vlast tema Evroprajda tek jedan od spinova iskorišćenih za skretanje pažnje javnosti, kako navodi, ovoga puta sa teme Kosova, dok je za DS borba za LGBT prava važno pitanje poštovanja ljudskih i manjinskih prava i sloboda.

(Beta)