Skip to main content

DS: Podrška manjinskim grupama u društvu potrebnija više nego ikada

Info 27. jan 2024.
< 1 min čitanja

"U društvu i okruženju ponovo bujaju antisemitizam, rasizam i zastrašujući oblici nasilja"

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, da je zaštita ljudskih i manjinskih prava, solidarnost i podrška manjinskim grupama u društvu potrebnija više nego ikada.

„Danas obeležavamo Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, odajemo poštu tragično stradalima i još jednom ističemo koliko su kultura sećanja i obrazovanje značajni za razumevanje svega što se desilo, uzroka i posledica, posebno za nove generacije“, navodi u saopštenju Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu.

Dodaje se i da u društvu i okruženju ponovo bujaju antisemitizam, rasizam i zastrašujući oblici nasilja, netolerancije i mržnje prema drugom i drugačijem, društvu koje nije dovoljno odlučno i glasno u zagovaranju mira ni kod kuće, ni na svetskom nivou.

„Dok je režim vladajuće stranke generator ogromne mržnje i tenzije u našem društvu, mi iz Demokratske stranke ćemo se boriti, braniti i biti solidarni sa svim građanima i građankama koji su ugroženi. Holokaust je jedan od najvećih zločina u ljudskoj civilizaciji, a današnji dan moramo obeležavati da se ne zaboravi i da se nikad više ne ponovi“, stoji u saopštenju.

(Beta)