Skip to main content

DS Novi Sad: Odlaganje početka grejanja nezakonito

Info 16. окт 2022.
< 1 min čitanja

"Antologijski primer licemerja, političkog kukavičluka i golog bezobrazluka"

Gradski odbor Demokratske stranke (GrO DS) u Novom Sadu saopštio je danas da odluka gradske vlasti da na neodređeno vreme odloži početak grejne sezone u Novom Sadu nema nikakav pravni osnov.

U saopštenju se ističe da građani i preduzeća koja su priključena na sistem „Novosadske toplane“ ne dobijaju uslugu koju plaćaju tokom čitave godine, zbog čega će imati povećane račune za struju i druge energente koje će morati da plate kako bi grejali prostorije u kojim žive i rade.

“Stoga je gradska vlast koju predvode gradonačelnik Miloš Vučević i njegovi partneri iz Socijalističke partije Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine sada dužna da im umanji račune za gradsko grejanje koje ne postoji i tako bar donekle nadoknadi povećane troškove sa kojim će se suočiti bez svoje krivice”, navodi gradski odbor demokrata.

U saopštenju se napominje da je odlaganjem početka grejanja prekršen Član 41. „Odluke o proizvodnji, snabdevanju i distribuciji iz toplifikacionog sistema Grada Novog Sada“, u kojem se eksplicitno kaže da grejna sezona u gradu počinje 15. oktobra i traje do 15. aprila.

Tom odlukom, kako se dodaje, predviđena je i mogućnost da zbog hladnog vremena grejna sezona započne pre i da se produži posle navedenog roka, ali ne i da se skraćuje.

“Saopštenje iz kabineta gradonačelnika Vučevića povodom odlaganja početka grejanja je antologijski primer licemerja, političkog kukavičluka i golog bezobrazluka u samo nekoliko rečenica. Navodno ‘prilagođavanje grejne sezone spoljašnjim temperaturnim uslovima’ predstavlja uvredu za zdrav razum jer se građani Novog Sada smrzavaju u hladnim stanovima još od druge polovine prošlog meseca”, ocenio je novosadski odbor DS-a.

(Autonomija)