Skip to main content

DS: Nijedna TV sa nacionalnom frekvencijom ne zaslužuje dozvolu

Info 29. jun 2022.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) istakla je da će Regulatorno telo za elektronske medije (REM) snositi punu odgovornost, ako nacionalne frekvencije opet dodeli medijima koji već godinama unazad pomažu urušavanju obrazovanja građana Srbije, umesto da ga unapređuju.

Resorni odbor DS za obrazovanje je, kako je danas saopšteno, analizom nedeljnog programa privatnih televizija koje poseduju nacionalnu frekvenciju ustanovio da nijedna nije emitovala ni sekundu naučno-obrazovnog programa.

“U poslednjih nedelju dana, Pink, Hepi, B92 i Prva nisu, kao ni u prethodnom periodu, ispunile svoju zakonsku obavezu emitovanja naučno-obrazovnog programa i shodno tome nijedna pomenuta televizija ne bi smela da ponovo dobije dozvolu za emitovanje programa na čitavoj teritoriji Republike Srbije”, saopštio je DS.

Ocenili su da je REM odavno morao da oduzme postojeće dozvole tim televizijama, jer nisu ispoštovale zakonske obaveze kao emiteri sa nacionalnom pokrivenošću.

“Umesto obrazovnog programa, često se čuje govor mržnje, prikazuju scene nasilja i eksplicitnog seksa, pa čak i promovišu osobe sa debelim krivičnim dosijeima, u čemu prednjači među njima najgledanija televizija Pink”, navedeno je u saopštenju.

(Beta, foto: Pixabay)