Skip to main content

DS: Gradonačelnik Vučević je glavni krivac za aferu bazen

Lokalne samouprave 06. apr 2021.
< 1 min čitanja

Novosadski odbor opozicione Demokratske stranke (DS) optužio je danas gradonačelnika Miloša Vučevića da je glavni krivac za neuspešnu rekonstrukciju olimpijskog bazena u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina (Spens) i ocenio da je reč o korupcionaškoj aferi.

“Ponovna rekonstrukcija zatvorenog bazena na Spensu još nije ni započeta i ni približno se ne zna kada će biti završena. To znači da svi plivački klubovi, vaterpolisti, škole plivanja i ostali građani do daljeg neće moći da koriste jedan od najvažnijih sportskih objekata u Novom Sadu koji nije u funkciji već duže od godinu dana”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodali su da je u “propaloj rekonstrukciji” bazena direktno učestvovao Vučevićev najbliži saradnik Slobodan Milić, koji je u vreme “propale obnove” bio i Vučevićev savetnik i odbornik u Skupštini grada.

“Milić je bio čovek bez stalnog zanimanja i profesije sve dok Vučević i Srpska napredna stranka nisu preuzeli vlast u Novom Sadu, a sada je jedan od najvećih investitora u oblasti stanogradnje. Zaposleni na Spensu su posvedočili da je on dovodio radnike koji su obavljali najvažnije poslove u rekonstrukciji i koji su čak i prekidali rad zbog neisplaćenih zarada”, naveo je DS.

Dodali su da je tokom neuspešne rekonstrukcije bazen toliko oštećen da će “verovatno morati ponovo da se pravi” i podsetili da je propala rekonstrukcija koštala građane 127 miliona dinara.

(Autonomija, foto: N1)