Skip to main content

DS: Bazen na Spensu i dalje puca

Lokalne samouprave 14. feb 2021.
< 1 min čitanja

Na rekonstruisanom olimpijskom bazenu u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“ (SPENS) pojavile su se nove pukotine, saopštio je danas Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju DS-a, ovu informaciju dostavili su im zaposleni na SPENS-u „što potvrđuje prvu procenu da je bazen, za čiju rekonstrukciju je Novi Sad platio više od milion evra, zapravo uništen i da bi novi pokušaj popravke bio beskoristan“.

„Verovatno zbog toga, tim stručnjaka Fakulteta tehničkih nauka (FTN) koji treba da utvrdi uzroke havarije na tek rekonstruisanom bazenu, nije tokom ove nedelje objavio svoj nalaz, mada je gradonačelnik Miloš Vučević više puta najavio da će to učiniti“, navodi se u saopštenju.

DS tvrdi da je u posao rekonstrukcije bazena bio uključen Slobodan Milić, koji je jedan od najbližih saradnika gradonačelnika Miloša Vučevića i doskorašnji savetnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Zaposleni na Spensu kažu da je Milić doveo grupu ljudi koji su radili na propaloj rekonstrukciji i koji su tokom radova protestovali zbog neisplaćenih dnevnica“, tvrde u DS-u.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Veljko Krstonošić ocenio je danas da su Vučevićeve izjave o bazenu kontradiktorne, te da se ništa od onog što je najavljivao nije dogodilo.

„Niko nije ni smenjen, ni kažnjen, a direktora SPENS-a je čak nagradio novim četvorogodišnjim mandatom. Izgleda da se tako kupuje ćutanje o rekonstrukciji plaćenoj čak 127 miliona dinara“, smatra Krstonošić.

(Beta)