Skip to main content

DS: Ako 2.500 radnika ‘Lira’ ostane bez posla, neka ostane i Vučević

Info 31. mar 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu prof. dr Veljko Krstonošić izjavio je danas da su istekle sve ugovorne obaveze koje kompanija „Lir“ ima prema Novom Sadu i državi Srbiji i da preti realna opasnost da 2.500 zaposlenih u toj fabrici trajno ostanu bez posla.

Krstonošić je naveo da je za potrebe te kompanije, Novi Sad uredio industrijsku zonu Sever 4 i izgradio proizvodnu halu i prateću infrastrukturu, za šta je iz gradskog budžeta potrošeno četiri milijarde dinara, dok je iz državnog budžeta toj kompaniji isplaćeno 10 miliona evra na ime subvencija po zaposlenom radniku.

„Zaposleni u ‘Liru’ sada ne rade navodno zbog toga što je rat u Ukrajini prekinuo snabdevanje repromaterijalom, ali nema zvanične potvrde o tome da se traže novi kanali snabdevanja, niti postoje naznake da će uskoro biti nastavljena proizvodnja kablova i još nekih delova za auto-industriju“, istakao je predsednik DS-a Novog Sada.

Krstonošić je pozvao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i sve ostale koji su učestvovali u realizaciji „nepovoljnog“ aranžmana sa „Lirom“ da podnesu ostavke ukoliko se radnici ne vrate na posao.

(Beta)