Skip to main content

DRAGOLJUB PETROVIĆ: Jedanaesta božja zapovest – „Ne šetaj!“

Stav 29. mar 2019.
3 min čitanja

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji bio je dobrim delom posvećen potencijalnim žrtvama PLATO agresije i takozvanom PLATO paktu, specijalnoj vrsti NATO pakta koja se subotom okuplja na platou kod Filozofskog fakulteta.

-Pobedili smo NATO, ostalo je još samo da pobedimo PLATO! – provejavalao je iz obraćanja govornika u Nišu, na državnom mitingu gde je trebalo setiti se žrtava NATO agresije, ali kako ne iskoristiti takvu priliku i ne ukazati na novu opasnost koja se nadvila nad Srbijom – PLATO agresiju.

Milorad Dodik je rekao: „Čini mi s da je produženo ono što je bilo pre 20 godina i sada se ponovo pokušava valjati ulicama Srbije. Treba se vratiti u legalni sistem, izbori su ono gde se treba odlučivati o snazi Srbije“.

Iz analize govora Dodik Milorada moglo se zaključiti da je kopnenim trupama NATO pakta trebalo dve decenije da uđu u Srbiju, i da su se končano pojavili pre tri meseca, samo pod drugim imenom – Pešadija Lopova Alamunja Tajkuna & Ološa (skr. PLATO).

Patrijarh Irinej, vanstranačka ovozemaljska ličnost, rekao je: „Ono što vidimo danas na ulicama nije dobro. To daje snagu našim neprijateljima. Zna se kako se dolazi do položaja i na vlast“.

Patrijarh Irinej je tog dana osmislio Jedanaestu božju zapovest koja treba da se dopiše u onih raspoloživih 10 i da se štampa kao dopunjeno izdanje „Deset božjih zapovesti sa jedanaestom“, koja glasi: „Ne šetaj!“

Falilo je još samo da patrijarh ispriča onu biblijsku priču o Isusu Hristu koji je nahranio 5.000 ljudi sa nekoliko riba i nekoliko hlebova, te da uradi uporednu analizu tog čuda sa ovovekovnim čudom, to jest osobom koja uspeva jednom te istom pričom da hrani dva miliona birača punih sedam godina.

Onda se na govornici pojavio taj čudotvorac glavom i bradom, deluje ko malko naprednija vezija Gospoda Isusa Hrista, te objasnio kako su neki „krenuli da sruše Srbiju“, misleći na PLATO pakt, te u svom omiljenom trećem licu jednine krenuo da priča o sopstvenim podvizma u borbi protiv PLATO agresije.

Te večeri u Nišu rekao je doslovno: „Da pored svetih lobanja Ćele kule pozdravim narod Srbije i kažem da Srbiju ne mogu da pobede! Da će Srbija da pobeđuje i u broju novih fabrika, a samo u Nišu sam ih otvorio šest. Sam, mali, i ovakav, i onakav Aleksandar Vučić – šest novih fabrika…“ – objasnio je sam, mali, i ovakav, i onakav Aleksandar Vučić kako je u Nišu od ništa napravio nešto, jerbo je Niš, valjda, i nastao od reči NIŠTA.

I tako se završio Dan sećanja na stradale u NATO agresiji gde su potencijalni stradali u PLATO agresiji unapred krenuli da oplakuju sami sebe, pošto stara naprednjačka narodna umotvorina kaže da će ti biti mnogo lakše da budeš žrtva ako počneš na vreme da plačeš nad sudbinom samog sebe.

Ako je za utehu, PLATO pakt i nije neka impresivna sila ko NATO pakt, jer je više puta utvrđeno da ih skoro i nema.

-U subotu ispred zgrade RTS-a bilo je 1.584 ljudi, a u nedelju ispred Predsedništva Srbije je bilo 450 ljudi, dok ih je u šetnji bilo 687 – tako je pre par nedelja iz usta Vučić Aleksandra procenjeno brojno stanje te nove sile koja se nadvila Srbija, pa se postavlja pitanje – što bi se neko plašio nečega što je faktički nevidljivo, posebno ako njihove aktivnosti pratite na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom?

-To što su nevidljivi, ne znači da nisu opasni. Pa i NATO pakt je imao nevidljive avione, pa smo im namanje jedan srušili. Tako da ćemo još lakše srušiti nevidljive šetače PLATO pakta – objasnio je predsednik najbližim saradnicima kako je za 20 godina stelt tehnologija uznapredovala, pa danas sem stelt aviona neprijatelji imaju i stelt pešadiju. Koja, doduše, nije totalno nevidljiva, al’ može da se napravi da bude.

Tako se državni vrh Srbije, Republike Srpske & Spske pravoslavne crkve, od svih Klintona, Blerova i Šredera, kojih se valja setiti na godišnjicu bombardovanja, setili onih mnogo opasnijih, pošto su se sa onim prethodnim uspešno sprijateljili, po onoj narodnoj: „Ako ne možeš da ih pobediš, postavi ih za savetnike“.

-Srbija danas ima plaćene prijatelje koji će nam pomoći u borbi protiv PLATO pakta – objasnio je predsednik najbližim saradnicima i otišao da pita savetnika Tonija B: „Šta da se radi?“

Kada je završeno bombardovanje 1999. godine, na jednom beogradskom zidu neko je napisao grafit: „Jebeš Kosovo, sačuvali smo mostove“. Nemojte se ovih dana čuditi ako na nekom drugom zidu osvane grafit: „Jebeš Kosovo, sačuvajmo Vučića!“.

(N1)