Skip to main content

DRAGAN BURSAĆ: Spot Rame Isaka je mjerna jedinica naše gluposti!

Jugoslavija 24. јун 2024.
3 min čitanja

"Ramo je ogledalo jednog dijela, čuj mene dijela, jedne komadine društva koja živi na relaciji teretana- kladionica- TV sapunica- Zvezde granda- Tik Tok-malo mafije za sirotinju"

„Federacija je konačno u liku Rame Isaka dobila svog Milorada Dodika. Isti vajb, sirovost i populizam. I kao što su Amerikanci doveli Dodika na vlast, tako je Trojka lansirala Ramu. Pitam se samo, šta će Ramo kad mu više ne bude trebala impotentna Trojka? A taj dan dolazi brže nego što mislite.“

Spot Rame Isaka je mjerna jedinica naše gluposti i to nužno nije loše za Ramu. I sinove. Dapače, to je odlična stvar za njih!

Pogledao sam narečenu budalaštinu radnog naziva „Spremna je armija Rame Isaka“ i odmah vam moram reći, ko god ga je radio-genijalac je!

Tolika količina šunda, kiča i transfera neprijatnosti u par minuta odavno nije viđena. E sad, zašto je to dobro za Ramu&sinove? Pa zato što je svaka reklama odlična, a antireklama je najbolja. Nema kuće, nema mahale, nema čaršije, nema portala, portaldžinice i društvene mreže koja ne komentariše Raminu papazjaniju sve sa zurlama u pozadini. Zgražava se, navodno, i staro i mlado dok klikanost, lajkanost i gledanost ide u nebo.

A samo to treba Tik Tok ratniku Rami sve sa pratećim nargila sinovima. Jer Ramo, bolje od svih nas razumije kako funkcioniše posimulareni, digitalni, postmoderni svijet. Naravno, ne znaju to Isaci teoretski, niti im treba, naprosto imaju „osjećaj za filing“, mahale i pripadajućeg naroda.

Ali još nešto, mnogo važnije, zapravo samo dvije stvari:

  1. Ramo vam je čedo Trojke. Oni su ga stvorili i doveli na poziciju moći
  2. Ramo će dobiti mnooogo više glasova ovakav kakav je nego što mislite, a što manje govori o Isacima, a više o pripadajućem plebsu

Ovo prvo je jasno, valjda svima, osim Trojki koja se po pitanju familije Isak ponaša kao prema neželjenoj djeci, od koje dobijaju željenu alimentaciju i apanažu. A Snaga naroda (je l’ se to tako zove) i jeste ono populističko ogledalo NIP-a, Naše stranke i SDP-a. Nije da Trojka sama od sebe ne porađa populiste svih kalibara, ali su Isaci ipak liga za sebe.

I znaju stratezi Trojke da u nizu žaba koje je valjalo (uspješno) progutati, na red stiže i izdepilirano- ajlajnerska žaba na steroidima koja je najunosnija. Gutalo se sve-od Laktaša, preko zapadnog Mostara do Širokog, što se ne bi progutao i zenički žabac?

Ha ja!

Ili što moj prijatelj i komšija iz ulice, analitičar Adis Nadarević fino reče „Kad nas jednog dana vještačka inteligencija – ako Bog da inšala – pokori i kad nam posao bude samo da pušemo u servere da se ne zagriju, i kad se tada budemo pitali čime smo to zaslužili… Sjetićemo se ovog videa“.

A sad na drugu, a najvažniju stavku. Kažem vam (a kako bih volio da griješim) da će Ramo, sve sa sinovima osvojiti mnogo više glasova na lokalu nego što očekujete, jer je Ramo ogledalo jednog dijela, čuj mene dijela, jedne komadine društva koja živi na relaciji teretana- kladionica- TV sapunica- Zvezde granda- Tik Tok-malo mafije za sirotinju.

E sad shvatite sami koliki je to izborni kolač koga zahvata Ramo. A taj kolač presjeka narodnog odista vidi Isaka seniora, sve sa helikopterskim sinovima kao digitalno-analogno božanstvo i model uspješnog bivstvovanja u ovim našim vukojebinama.

I zaista, Ramo Isak JESTE mnogima uzor, koliko god vi sad odrečno mlatili glavama. Ramo je sa druge strane mjerilo opšte, socijalne inteligencije u pripadajućeg plebsa.

A vi sačuvajte ovaj tekst, pa nakon izbora vidite jesam li pogriješio. Kad su loše stvari u pitanju, slabo kad griješim.

Federacija je konačno u liku Rame Isaka dobila svog Milorada Dodika, koliko god vama ta pomisao bila strana. I kao što su Amerikanci doveli Dodika na vlast, tako je Trojka lansirala Ramu. Pitam se samo, šta će Ramo kad mu više ne bude trebala impotentna Trojka? A taj dan dolazi brže nego što mislite.

Ne vjerujte mi?

Otiđite na You Tube, pa pogledajte broj pregleda bizarnog sadržaja pod nazivom „Spremna je armija Rame Isaka“.

Još uvijek ne vjerujete? Pogledajte hvalospjeve u komentarima ispod.

(Radio Sarajaevo, foto: printscreen YT)