Skip to main content

DRAGAN BURSAĆ: Baja Mali Knindža i četničko silovanje Novog Sada!

Autonomija 09. нов 2022.
3 min čitanja

Još jedno "događanje naroda" i četničko obilježavanje teritorije

Sjećate li se one učiteljice od ljetos što je djeci u novosadskoj osnovnoj školi “Vasa Stajić“ prezentovala hitove Baje Malog Knindže, među kojima i “Ne volim te Alija, zato što si balija“? Morate je se sjećati, izbio je veliki skandal, pa su se svi pitali, tobož iznenađeno kako je jedna prosvjetna radnica mogla djecu trovati fašističkim bljuvotinama “umjetnika“ Mirka Pajčina aka Baje. Čak je pokrenut i disciplinski postupak protiv iste.

Aliju-baliju će pjevati i ko neće?

E sad ta učiteljica može komotno da kaže džaba ste krečili đavli antifašistički, četnici su pobijedili; Baja je živ da življi ne može biti, a balije mrzimo više i od mrtvog Alije! Drina na to sve i dalje nosi kosti pobijenih Bošnjaka u velikosrpskoj agresiji.

Hoću vam kazati, društvo je odista “džaba krečilo“, ako je uopšte i krečilo, jer će sad umjesto pokojeg indoktriniranog školarca, hiljade grla na novosadskom “Spensu“ u originalu urlikati, zavijati i revati uz budilice i koračnice srpske varijante Thompsona, a naročito uz onu pomenutu “Ne volim te Alija zato što si Balija“. Rekao bih da je upravo zbog “Alije i balije“, grad Novi Sad, inače o tempora o mores, evropska prijestolnica kulture, dozvolila Baji Malom Knindži da se glavom i bradom, nevelikim tijelom i kokardom pojavi na gradskom “Spensu“ i da tamo mule i arlauče, baš na dan pada Vukovara 18.11. I ako ne bude dovoljno onanije, ako ne bude dovoljno svršavanja na četničanje u EPK Novom Sadu, tu je i čuveni kninski četnički bend “Minđušari“, isti onaj koji je pjevao “Armija Srpska jednom zauvijek sve će da vas smrska“.

Novi Sad kao Knin 1991.

Sliće se i staro i mlado, kuso i repato, od Veternika, preko Čelareva i Bačke Palanke, do Pazove Obje da čuju istog onog lika koji se nadimkom Knindža hvali jednako kao i osnivač ove krvave paravojne formacije, ratni zločinac Dragan Vasiljković, alias Kapetan Dragan. I ne da će se sliti, nego će aktivno sudjelovati na sletu zapišavanja multinacionalne Vojvodine, praveći od nje trnovite staze i kamene bogaze davno zaboravljenih zločinačkih tvorevina SAO Krajine i ostalih izmišljenih četničkih dominiona.

Baji Malom Knindži će nakon toga biti posve lak zadatak da pod okriljem aktuelne Vučićeve vlasti u gradu koji odavno sliči Kninu iz 1991. i ostalim “srpskim gradovima“ zaurla kakvu popevku za ispod kamena, ne bi li se zemljaci osjećali kao kod stare kuće uoči balvan revolucije.

A pomenuta učiteljica, umjesto suspenzije, mogla bi dobiti i orden – Obilića, Nemanjića ili ostalih “ića“ iz pjesme Danice Crnogorčević, a koja bi opet mogla biti special guest star Baji Little Knindži i narečenim Minđušarima.

I kako se orilo u Podgorici prije tri nedjelje “Veseli se srpski rode“, sad se kao eho u Novom Sadu može čuti zapomaganje “Ne volim te Alija“…u inat onoj iskonskoj multinacionalnoj Vojvodini, Vojvodini različitosti, Vojvodini tolerancije, Vojvodini multikulturalnosti, na koncu Vojvodini koja je pod svoje okrilje primila sve traktorske izbjeglice sve sa Bajom, a koje su se tri godine dopingovale Miloševićevim ludilom, te Mladićevim, Martićevim i ostalim zločinačkim djelatnicima na terenu, a po taktovima upravo narečenog Baje.

Dobrodošli u 1992, ne izuvajte se!

Neko me pitao prije neki dan, liči li mi Srbija na onu od prije desetak godina, kazao sam ne, liči mi na Srbiju sa početka devedesetih. Stvara se srpski svet, pandan Velikoj Srbiji, televizije i radio stanice se utrkuju u srbovanju slobodnim stilom, “ugroženost Srba“ je dominantna tema – od Kosova do BiH, a Vojvodina se sprema da po drugi put bude ponižena od strane kojekakvih gaulajtera koji je iskonski preziru, kao što preziru sve što ona simbolizuje i sve što oni nisu.

Da, Novi Sad jeste njihov grad, i oni kako kažu na plakatu Baje Malog Knindže vole baš taj Novi Sad ali ne zato što je to Evropska prijestolnica kulture, gluho bilo, nego zato što ovako ubogo liči na kakvu kasabu u Republici Srpskoj, pa im Novi Sad dođe nešto kao Banjaluka na Dunavu. E zato vole i Vojvodinu, jer na Vučićeve, a državne novce, mogu u Panoniji stvarati sve svoje izmaštane teritorije, koje im je opjevao narečeni pojac Baja Mali Knindža,

Ali budimo iskreni, ima stvari koje raduju u ovoj nakaradnoj priči o pobjedi i trijumfu nacizma. Što je više Baje Malog Knindže i baja malih knindža, to je manje srpskog sveta. Nemojte zaboraviti, gdje su oni svojim urlikanjem i zavijanjem opoganili zemlju, četnika više nema.

Što bi se reklo, sami pali, sami se ubili.

Kažem skakaće uz neočetničku gangu i staro i mlado dok poje:

“…U srcu mi Dinara planina
ja sam željan iz bukare vina
počeo sam život sasvim novi
sad briškule igram u Pazovi
ej da mi je, da me želja mine
iz bukare popiti žutine …“

A to staro i mlado ima putovnice zemlje Hrvatske, zemlje koju prezire; samo neće tamo, jer očekuje ovamo na istoku svoj četnički raj, koji se počeo praviti baš uz ovog pajaca Baju Malog Knindžu, dok su JNA postrojbe tukle Vukovar do krvi.

I zato je antikoncert Baje Malog Knindže u Novom Sadu u gradskom “Spensu“, na dan pada Vukovara više od neartikulisane buke i jeke, to je još jedno “događanje naroda“ i četničko obilježavanje teritorije. Pa ko voli…

(Autonomija)