Skip to main content

DPS podnela krivičnu prijavu protiv Jakova Milatovića

Jugoslavija 02. sep 2023.
< 1 min čitanja

„Milatović je svojom izjavom potvrdio da je svedočio krivičnim delima koje nije prijavljivao, nego sada naknadno konstatuje kako su ona počinjena“

Demokratska partija socijalista (DPS) podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, prenosi danas RTCG.

Kako su naveli u saopštenju, „Milatović je, kao ministar u Vladi Crne Gore, propustio da prijavi krivična dela sa elementima sticanja protivpravne imovinske koristi za koje je saznao u obavljanju dužnosti“.

Milatović je o tome, dodaje DPS, javnost obavestio 30. avgusta 2023. godine u intervjuu RTCG.

Ovim je, kako tvrde, Milatović potvrdio da je svesno propustio da nadležne organe obavesti da su druga službena lica počinila krivična dela, iako je kao ministar u Vladi Crne Gore bio u obavezi da to učini.

„Milatović je svojom izjavom potvrdio da je svedočio krivičnim delima koje nije prijavljivao, nego sada naknadno konstatuje kako su ona počinjena“, ukazuje DPS.

U krivičnoj prijavi se navodi da je on takvim činjenjem umišljajno omogućio izvršiocima tih dela da ostanu van domašaja organa gonjenja, čime je izvršio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca po Krivičnom zakoniku Crne Gore, saopštila je ta stranka.

U emisiji na RTCG Milatović je konstatovao da su tačne konstatacije da nisu ispunjena očekivanja i da se
„kadriralo po rođačkim vezama i zapošljavali ljudi koji ne ispunjavaju kriterijume“

„Zamislite onda vi nakon svega, a sve je tačno. Sve je to tačno… Ja želim da se proces partijskog zapošljavanja svede na neki pristojan minimum“, rekao je Milatović.

(FoNet)