Skip to main content

DPS: Hapšenje Katnića je nastavak revanšizma koji traje od 30. avgusta

Jugoslavija 14. апр 2024.
< 1 min čitanja

"SDT i dalje ćuti na stotine drugih krivičnih prijava"

Jutrošnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva, u kojoj je uhapšen bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić, nastavak je prakse revanšizma koji traje od 30. avgusta a koji za cilj ima kriminalizaciju prethodne vlasti po svaku cijenu uz ambiciju da se, osim političke štete, sruši i optužnica u slučaju državni udar, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista DPS.

“Svjedoci smo da je sve što se jutros dogodilo prethodno mjesecima, pa i godinama, najavljivano od strane beogradskih medija i stranaka aktuelne vlasti dok su optužnice pisane na naslovnim stranama medija koji su eksluzivno i nezakonito u posjetu sumnjivih SKY materijala i dokumenata iz Agencije za nacionalnu bezbjednost”, kazali su iz te partije.

Takođe ocjenjuju, interesantno je da za skoro čestiri godine u Crnoj Gori nije učinjeno nijedno krivično djelo, budući da SDT i dalje ćuti na stotine krivičnih prijava koje je DPS podnio za očigledne zloupotrebe službenog položaja od strana funkcionera koji su došli na pozicije na talasu tridesetoavgustovskog “oslobođenja”.

“Finalno, Demokratska partija socijalista poziva na poštovanje pretpostavke nevinosti i suzdržavanje od medijskog senzacionalizma budući da lica koja su jutros lišena slobode su osobe koje su decenijama radili najodgovornije tužilačke i policijske poslove u interesu građana Crne Gore te bez obzira na iskompleksiranu ostrašćenost zaslužuju pošten tretman u javnosti”, zaključuju u saopštenju.

(Antena M)