Skip to main content

Dojčinović: Vučićeva odbrana Koluvije pokušaj medijskog pranja optuženog za najozbiljniji kriminal

Info 04. окт 2021.
< 1 min čitanja

Urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović izjavio je danas, povodom toga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić branio Predraga Koluviju, vlasnika „Jovanjice“, najveće farme marihuane u Evropi, da je to „pokušaj medijskog pranja čoveka optuženog za najozbiljniji kriminal“.

Dojčinović je rekao da „tako nešto nikad nismo čuli ni od jednog predsednika na svetu“ i podsetio da je sa Jovanjice zaplenjeno 4,5 tona marihuane.

On je kazao da „bez obzira što predsednik pokušava da relativizuje i umanji počinjeno krivično delo, radi se o jednom od najvećih slučajeva organizovanog kriminala kod nas“, kao i da je „skandal i to što je Koluvija pušten iz pritvora“.

„Država je u Jovanjici brže ušla u tu pozadinu, uhapšeni su policajci, pripadnici BIA, ali još uvek nijedan političar nije optužen i na kraju dana, političari će da žrtvuju kriminalce“, rekao je Dojčinović.

Vučić je pre dva dana, u intervjuu iz Dubaija, izjavio da „ne postoji takav primer“ kao što je Koluvija koji je „proveo dve godine u pritvoru i da se još vodi hajka zašto nije i dalje u pritvoru“, što je naveo da je „vrlo čudno, jer on nije ubio nikoga ili ne postoji optužnica da je nekoga ubio, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično“, već, „tonu marihuane koju su pola okruženja, Nemci i ostali, legalizovali – što on, takođe, negira da je imao“.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)