Skip to main content

Đukanović: Jako griješi onaj ko u lisicama na rukama drugih ne prepoznaje svoje lisice sjutra

Jugoslavija 23. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Revanšizam je samo političko ime za osvetu"

Nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS Milo Đukanović ocijenio je u intervjuu za Antenu M da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.

-Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina.

E, ko to ne zna taj ne razumije kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra“.

Intervju sa Milom Đukanovićem biće emitovan u srijedu u 11,10 u terminu Drugačije radio veze. Video verzija biće objavljena na portalu i Youtube kanalu Antena M.

(Antena M)