Skip to main content

Đilas: Zadruga počinje na isti dan kad i školska godina, bestidnost vlasti nema granice

Info 22. авг 2023.
< 1 min čitanja

"Preuzimaju na sebe apsolutnu odgovornost za nastavak promovisanja nasilja u društvu"

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da najava da rijaliti program „Zadruga“ počinje ponovo da se emituje od 3. septembra kada počinje i nova školska godina predstavlja dokaz da bestidnost vlasti nema granicu.

On je naveo da je pokretanje „Zadruge“ koja je „promovisala nasilje, kriminal i nemoral“ zapravo „ruganje“ svim građanima Srbije i žrtvama i roditeljima masovnih ubistava koja su se dogodila u maju ove godine.

„Ispostavilo se da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom obmanuo javnost. Ovoga puta 25. maja kada je izjavio da je zamolio Željka Mitrovića, a ovaj velikodušno prihvatio da prekine emitovanje ovog skaradnog programa koji promoviše nasilje, agresiju i pojedince bliske vlasti koji su osuđeni za izvršenje najtežih krivičnih dela“, naveo je Đilas u saopštenju.

Ocenio je da ovom odlukom Vučić, Mitrović kao i svi režimski mediji preuzimaju na sebe apsolutnu odgovornost za nastavak promovisanja nasilja u društvu.

„Ukidanje rijaliti programa jedan je od ključnih zahteva višemesečnih protesta ‘Srbija protiv nasilja’. Takav zahtev podržava skoro 90 odsto građana Srbije. Ukidanje ovakve vrste rijalitija je preduslov da bi država mogla da stvori uslove za miran život i bezbedno školovanje sve dece“, rekao je Đilas.

(Beta)