Skip to main content

Đilas: Odluka o ruskoj nafti za Srbiju – posledica neprihvatanja politike EU

Info 08. okt 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je zabrana Evropske unije da Srbija uvozi rusku naftu prva vidljiva posledica neprihvatanja spoljne politike EU.

„Tokom vremena bi se susreli i sa odlaskom mnogih kompanija koje rade u našoj zemlji. Sve bi to dovelo do gubitka radnih mesta“, rekao je Đilas za list Nova.

On je ocenio da će zbog pogoršanja međunarodne pozicije Srbije, neke inicijative Prištine, kao zahtev u članstvo u Savetu Evrope, verovatno dobiti „zeleno svetlo“.

„U međunarodnim odnosima nema emocija, svi gledaju isključivo svoj interes, pa to treba da radimo i mi. Srbija ne sme da postane ‘pusto ostrvo’“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, „izolovana“ Srbija ne bi mogla ekonomski da opstane, došlo bi do pada zaposlenosti, smanjenja plata i još većeg odlaska ljudi.

Kada je reč o izborima, Đilas je istakao da očekuje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni obećanje i da se gradski izbori u Beogradu održe na proleće.

„Verujem da će izbori doneti promenu vlasti u našem gradu, jer su Beograđani pametniji od nas političara“, kazao je predsednik SSP.

(Beta, Foto: N1)