Skip to main content

Deset odsto stanovnika Novog Sada tražilo pomoć od Centra za socijalni rad

Vojvodina 12. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Važno da vidimo kakvo je stanje u socijalnoj zaštiti, kakve su potrebe naših korisnika i koliko je važno da odgovorimo na sve te potrebe"

Centru za socijalni rad u Novom Sadu u toku 2022. godine obratila se čak 31 hiljada građana, što je gotovo 10 odsto stanovništva, a na osnovu toga CZSR je realizovao čak 52.000 prava, mera, usluga i stručnih postupaka, što je više nego prethodne godine, objavljeno je na međunarodnoj konferenciji „Dani socijalne zaštite: nasilje – uzroci, mere i intervencije“.

Direktorka Centra za socijalni Rad Novog Sada Jelena Zorić istakla je da je jedan od ciljeva ove konferencije da se izađe javno pred građane, jer su oni nedovoljno informisani o aktivnostima CZSR.

„Važno da vidimo kakvo je stanje u socijalnoj zaštiti, kakve su potrebe naših korisnika i koliko je važno da odgovorimo na sve te potrebe“, rekla je Zorić.

Ona je dodala i da je u toku prošle godine 3.200 korisnika dobilo jednokratnu socijalnupomoći, dok je pravo na novčanu socijalnu pomoć ostvario 2.301 korisnik, što zajedno sa članovima njihovih porodica čini ukupno 5.587 osoba.

„Tokom 2022. godine realizovano je 11.293 prava, mera i usluga i stručnih postupaka u Službi za decu i mlade, kao i 15.800 u Službi za odrasla i stara lica“, navela je Zorić.

Dodala je i da je za potrebe domskog smeštaja evidentirano 2.500 korisnika što je, kako je navela, povećanje u odnosu na prethodnu godinu za čak 17 procenata.

(N1, foto: Pixabay)