Skip to main content

Demokratska stranka tvrdi da SNS štiti vinovnika saobraćajne nesreće

Info 21. nov 2022.
< 1 min čitanja

"PO DS je apelujovao na sve odgovorne institucije da "ne dozvole aboliranje bilo koga od odgovornosti" pa makar on bio i visoki funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke"

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu (PO DS) upozorio je danas da ni mesec dana nakon saobraćajne nesreće, za koju navode da ju je u alkoholisanom stanju izazvao visoki vojvođanski funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) iz opštine Bač, na glavnoj saobraćajnici u naseljenom mestu Selenča, nema reakcije nadležnih državnih organa.

U saopštenju se ukazuje da je reč “o izuzetno ozbiljnom krivičnom delu”, kao i da je “vinovnik saobraćajne nesreće čak i pobegao sa lica mesta i ostavio povređenu sugrađanku da leži u kanalu pored puta nakon što ju je udario”.

“Uprkos tome što je oštećena sugrađanka slučaj prijavila policiji, od 22. oktobra 2022. godine, kada se incident dogodio do danas nema nikakve reakcije nadležnih organa, dok u redovima SNS-a vlada svojevrstan zavet ćutanja kako bi se slučaj zataškao i partijski činovnik sačuvao od odgovornosti”, navode iz PO DS.

Zbog postojanja indicija da postoji ogroman politički pritisak i na povređenu građanku Selenče, kao i na nadležne državne organe, da vinovnika saobraćajne nesreće u skladu sa zakonom ne procesuiraju, PO DS je apelovao na sve odgovorne institucije da “ne dozvole aboliranje bilo koga od odgovornosti” pa makar on bio i visoki funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine

(Autonomija, foto: N1)