Skip to main content

Demokratska stranka pozvala na udruživanje opozicionih snaga

Info 05. okt 2021.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas, povodom godišnjice demokratskih promena 5. oktobra 2000. godine, na otpor, udruživanje snaga i zajedničku borbu u kojoj ima mesta za sve koji iskreno žele da žive u boljoj, uspešnijoj i srećnijoj zemlji „od sadašnjeg provizorijuma u kojem nas je utamničila Vučićeva političko-mafijaška hobotnica i Srpska napredna stranka“.

U saopštenju, DS je ocenila da je taj događaj putokaz kako se može i treba boriti protiv sadašnje vlasti koja po mnogim karakteristikama predstavlja naslednika i sledbenika režima predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

„Strah od novog Petog oktobra je danas nesumnjivo najveća noćna mora Aleksandra Vučića. Zbog tog straha on i čini sve što je u njegovoj moći da spreči udruživanje svojih političkih protivnika i građana koji sve teže preživljavaju njegovo ‘zlatno doba'“, navela je ta stranka.

DS je dodala da se ponosi svojim doprinosom u pobedi nad vlašću Slobodana Miloševića kojom je odbranjena izborna volja građana Srbije.

„Nikad nećemo kao istinu prihvatiti laži koje o našoj borbi protiv ratno-kriminalne politike iz devedesetih godina već dve decenije šire Aleksandar Vučić, njegove pristalice i drugi ostaci Miloševićevog režima“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)