Skip to main content

Demokratska stranka pozvala ministra prosvete da zbog sporne reklame oduzme akreditaciju Megatrendu

Info 12. jul 2022.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da zahteva od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića da u skladu sa Zakona o visokom obrazovanju pokrene vanredni postupak, na osnovu kojeg bi Nacionalno akreditaciono telo oduzelo akreditaciju Megatrend univerzitetu.

DS navodi da je poruka Megatrenda da “dobar advokat zna zakon, a da pametniji vodi sudiju na ručak”, samo poslednji u nizu skandaloznih postupaka i afera tog univerziteta.

Vanredni profesor Pravnog fakulteta u Nišu i član Resornog odbora DS za obrazovanje Darko Dimovski je u pisanoj izjavi naveo da je “poruka kojom se implicira da je najbolje korumpirati sudije sama po sebi skandalozna, a da kada to dolazi od Pravnog fakulteta nekog univerziteta onda reakcija države ne sme izostati”.

“Lično za mene je šok i da se prijemni za ovaj fakultet polaže onlajn, jer je nemoguće iskontrolisati ko tačno i uz čiju pomoć radi taj prijemni. Uz sve prethodne afere, neodrživo je da ovaj univerzitet nastavi sa radom. Zakon o visokom obrazovanju omogućava vanredni postupak spoljašnje provere kvaliteta visokoškolske ustanove, koji može da pokrene ministar prosvete”, rekao je Dimovski.

On je pozvao ministra i Nacionalno akreditaciono telo da se preispitaju akreditacije i za ostale univerzitete.

(Beta)