Skip to main content

Darko Rundek podržao aktiviste na Šodrošu: „Da izdrže, da se vidi ko je jači“

Vojvodina 11. окт 2022.
< 1 min čitanja

Poznati muzičar Darko Rundek podržao je aktiviste koji već četiri meseca kampuju na Šodrošu.

Ekološki front Novi Sad podelio je snimak na kojem su aktivistkinje Sabina Šabić i Maja Vasić, te Darko Rundek.

„Putovali smo kroz Bosnu i Hercegovinu, bili smo na rekama Bistrica, Drina, Bjelave… Svratili smo u Kraljevo kako bismo podsetili na probleme minihidrocentrala tog predela, juče smo svirali za Moravu. Nažalost, ovaj put nismo stigli da posetimo hrabre ljude u Novom Sadu, u Šodroš kampu, ali ćemo pokušati da stignemo već sledeći put. Ovom prilikom želimo da im damo do znanja da nisu sami“, rekla je Sabina Šabić.

Maja Vasić objasnila je da u Novom Sadu građani pokušavaju da sačuvaju autohtonu šumu, „levo plućno krilo grada“, koje trenutno brane aktivisti svojim životima. Kako je rekla, oni stoje nasuprot krupnom kapitalu, investitorima, teškoj mašineriji i nasuprot svih onih „kojima je zarada preča od prirode i koji misle da mogu sutra da jedu novac“.

Rundek je poručio da je ponosan na aktiviste.

„Samo da kažem da sam ponosan na te ljude i da ću probati što pre da dođem tamo i dodam malo lepote, koliko mogu, da izdrže i da se vidi ko je jači“, rekao je Rundek.

Darko Rundek je 2019. godine podržao i peticiju i protiv seče šume na Fruškoj gori.

Na poslednjom albumu Rundeka i Ekipe („Brisani prostor“), nekadašnji frontmen kultnog Haustora peva, između ostalog, i: „Zovu te planine i rijeke – dok još ima neke“.

(021, foto: N1)