Skip to main content

Crnadak: Ko ne potpiše Dodikovu peticiju, uradio je veliku stvar za RS

Jugoslavija 25. jul 2021.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak izjavio je danas da su svi koji ne potpišu „Dodikovu peticiju“ uradili veliku stvar za RS.

Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a“, ocenio je Crnadak.

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik inicirao je potpisvanje peticije o nepriznavanju nametnutog zakona o zabrani negirana genocida, pozvavši sve građane RS da to učine.

Crnadak smatra da su poseban razlog zašto ovu peticiju ne treba potpisati „njena dva glavna promotera“ – Dodik i „njegov savetnik Radovan Kovačević“.

„Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: ‘Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu’, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do juče nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove„, istakao je potpredsednik PDP-a.

(Beta, Foto: PDP)