Skip to main content

Čorba: Pokušaj kompromitovanja Mađarske koalicije

Info 08. apr 2008.
< 1 min čitanja

– Predsednik Građanskog saveza Mađara Laslo Rac Sabo pokušao je da na osnovu informacija iz druge ruke i lažnih tvrdnji iskompromituje Mađarsku koaliciju, kao i trojicu njenih funkcionera – ustvrdio je potpredsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Bela Čorba. Ne birajući sredstva, on vodi borbu protiv Mađarske koalicije – naveo je Čorba u reagovanju povodom prethodnih oštrih kritika koje je čelnik GSM na račun Mađarske koalicije izneo u saopštenju, optuživši grupu aktivista i funkcionera te koalicije da su omeli prikupljanje potpisa koje je organizovala grupa građana Zajedno za Temerin – Jožef Milinski i da su izazvali incident zbog kojeg je intervenisala i policija.
Nasuprot optužbi koje su iznete na na račun, istina je da su nas građani obavestili da su mnogi otišli na prikupljanje potpisa zato što su bili pogrešno informisani da bi tamo podršku trebalo da daju Ištvanu Pastoru i Mađarskoj koaliciji i da su tek na licu mesta spoznali da Milinski prikuplja potpise za sebe – saopštio je potpredsednik DSVM Bela Čorba, navodeći da je to i bio razlog što su se trojica funkcionera Mađarske koalicije tamo uputili, ali da im je Milinski preprečio put. Nakon toga, dodao je funkcioner DSVM, došlo je do razmene teških reči, da bi ubrzo funkcioneri Mađarske koalicije napustili lice mesta, što znači i da policijske intervencije zapravo nije ni bilo „ali jeste bilo prijave na osnovu poluinformacija i neosnovanih tvrdnji”.
Potpredsednik DSVM ustvardio je i da je čelnik Građanskog saveza Mađara imao nameru da zada udarac Mađarskoj koaliciji i da„ruši mađarsko jedinstvo”.

(www.vajdasagma.info)