Skip to main content

CINS: Firmama Željka Mitrovića odloženo plaćanje poreskog duga od oko 35,6 miliona dinara

Info 19. мај 2021.
< 1 min čitanja

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) danas je, pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre i zapisnike Poreske uprave. objavio da je firmama u vlasništvu Željka Mitrovića odloženo plaćanje poreskog duga u ukupnom iznosu od oko 35,6 miliona dinara.

U tekstu CINS tvrdi da dokumentacija do koje je došao pokazuje da firma Media Prime Time, registrovana za proizvodnju i emitovanje televizijskog programa, duguje oko 7,8 miliona dinara poreza, od čega je skoro polovina kamata.

„Iz zapisnika o stanju poreskog duga vidi se da ova Mitrovićeva firma nije plaćala doprinose i poreze na zarade i neke od prihoda, ali i autorska prava za koja je najviše dugovala – oko 1,1 milion dinara“, piše CINS.

Prema navodima CINS-a, kompanija Pink International Company je za ovaj dug, kao sredstvo obezbeđenja, založila ukupno sedam vozila koje je Poreska uprava procenila na skoro 10 miliona dinara.

Poreska uprava je u decembru prošle godine, navodi CINS, utvrdila da i druga Mitrovićeva firma, United Food, registrovana za proizvodnju čokolade i konditorskih proizvoda, duguje 16,6 miliona dinara, kao i da od toga 2,3 miliona dinara predstavlja kamata na dug.

„Za vraćanje ovog dugovanja Pink je založio 12 vozila za koje je Poreska uprava procenila da ukupno vrede oko 20,6 miliona dinara. Reč je takođe o teretnim i putničkim vozilima, ali i o dva autobusa“, piše CINS.

(FoNet)