Skip to main content

Cenzolovka: Apelacioni sud otvara u martu pretres u postupku za ubistvo Ćuruvije

Info 19. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Apelacioni sud je jednom ukinuo prvostepenu, osuđujuću presudu i vratio je Veću Specijalnog suda na ponovno odlučivanje, ali je to Veće donelo istovetnu presudu protiv nekadašnjih pripadnika Službe državne bezbednosti"

Apelacioni sud u Beogradu održaće glavni pretres u sudskom postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije od 6. do 10. marta 2023. godine.

Ovo rešenje je doneto na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, okrivljenih i njihovih branilaca zato što prvostepeni sud nije postupio u svemu po primedbama datim u prethodnom rešenju Apelacionog suda, kojim je ukinuta ranija presuda prvostepenog suda, javila je Cezolovka.

Apelacioni sud je jednom ukinuo prvostepenu, osuđujuću presudu i vratio je Veću Specijalnog suda na ponovno odlučivanje, ali je to Veće donelo istovetnu presudu protiv nekadašnjih pripadnika Službe državne bezbednosti – Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Postupajući po žalbama na ponovljenu presudu, Apelacioni sud je odlučio da otvori glavni pretres i donese presudu u slučaju ubistva Ćuruvije, vlasnika listova Evropljanin i Dnevni telegraf, koje se desilo pre skoro četvrt veka, 11. aprila 1999. na Uskrs, za vreme NATO bombardovanja.

(Autonomija)