Skip to main content

Centar Živeti uspravno pokrenuo trajnu kampanju za prikupljanje donacija

Građani 06. дец 2023.
< 1 min čitanja

Da Centar odblokira račune i nastavi s pružanjem podrške

Centar Živeti uspravno pokrenuo je danas trajnu kampanju prikupljanja sredstava u cilju podrške radu te organizacije, za aktivnosti koje opštine i gradovi u kojima je organizovao ili organizuje asistenciju nisu pokrili.

U saopštenju Centra ističe se da je prvi cilj ove kampanje da do 18.12. obezbede sredstva za otklanjanje blokade računa koja danas iznosi oko 5,7 miliona dinara.

„Pozimo vas da donacijom i deljenjem linka o kampanji podrže Centar u ovom trenutku da bi od januara mogao da nastavi da organizuje personalnu asistencciju, peer i podršku u donošenju odluka i da bismo mi, koji koristimo asistenciju u Novom Sadu i dalje imali direktan izbor licenciranog pružaoca i da bismo svi zajedno mogli da nastavimo zastupnički rad za optimalan nivo i punu dostupnost personalne asistencije kao potencijalnog prava svih u skladu s čl. 19 Konvencije UN o pravima osoba sa invaliditetom“, naveo je Centar.

Zainteresovani mogu uplatiti donacije na račun Centra za donacije 340-11001286-31, ili na osnovni račun s koga se direktno izmiruje blokada 340-5350-79, ili preko stranice kampanje https://www.donacije.rs/projekat/czuns/ na sajtu Donacije.rs.

Predstavnici Centra zahvaljuju svima na donašnjoj podršci, te podsećaju da im je u ovom trenutku jako važno da Centar odblokira račune i nastavi s pružanjem podrške ljudima koji su se za nju odlučili i s radom na njenom unapređenju, a imajući u vidu petnaestogodišnje iskustvo u organizovanju asistencije i više od 23 godine savetodavnog, konsultativnog i edukativnog rada na polju ostvarivanja ljudskih prava svih koji su mu se obratili.

„Kad odblokiramo račune, kampanja se nastavlja za pokrivanje troškova radnih prava personalnih asistenata/kinja, sem rada, koje Grad Novi Sad trenutno ne pokriva“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)