Skip to main content

Centar za prava deteta: Učenicima omogućiti hitnu psihološku pomoć

Info 03. maj 2023.
< 1 min čitanja

Apel medijima da poštuju pravo na privatnost i pravo na dostojanstvo dece, kada su oni direktne ili posredne žrtve i kada su učinioci krivičnih dela

Centar za prava deteta apelovao je na sve nadležne organe, a posebno na Ministarstvo zdravlja i Ministartsvo prosvete, da deci koja pohađaju Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ obezbede i omoguće pristup urgentnoj psihološkoj pomoći.

Neophodno je hitno oformiti radne grupe sa stručnjacima koji su obučeni da deci i roditeljima pruže adekvatnu pomoć i podršku, kako bi se stvorili povoljni uslovi za njihov oporovak, izjavila je za N1 portal direktorka Centra Jelena Paunović.

Ona je apelovala na medije da, posebno u ovim situacijama poštuju pravo na privatnost i pravo na dostojanstvo dece, kada su oni direktne ili posredne žrtve i kada su učinioci krivičnih dela.

Centar za prava deteta ovim putem izražava iskreno saosaćanje sa žrtvama današnje strašne tragedije.

Duboko smo ožalošćeni zbog gubitka života dece i zaposlenih u školi, te izražavamo saučešće porodici, kao i svim učenicima i zaposlenima u školi, koji su pogođeni ovim tragičnim događajem, navodi Centar.

(N1, Foto: Pixabay)