Skip to main content

Centar za omladinski rad: Nisu svi studenti isti, neki prljaju a neki čiste kampus od smeća

Vojvodina 06. апр 2022.
< 1 min čitanja

Centar za omladinski rad iz Novog Sada protestovao je zbog toga što su studenti iza sebe ostavili velike količine smeća u kampusu Novosadskog univerziteta, prilikom obeležavanja Dana studenata, ali su poručili da to “nije jedina prava slika o svim studentima”.

“Već nekoliko godina fontana kod studentskog doma ‘Slobodan Bajić’ je centralno mesto slavlja studenata. Ista ta fontana okružena smećem, drugu godinu za redom, u medijima predstavlja sliku dana posle slavlja i služi kao povod osude svih studenata”, naveli su u saopštenju za javnost.

Proslava je održana 4. aprila, povodom Dana studenata.

Centar za omladinski rad je podsetio da su njihovi volonteri, kao i drugi studenti, na Dan studenata čistili univerzitetski kampus i okačili dodatne kese za smeće sa pozivom na odgovorno ponašanje, pod sloganom “Misli na dan posle”.

Dan studenata obeležava se u znak sećanja na ubijenog studenta prava Žarka Marinovića koji je 1936. godine učestvovao na studentskom štrajku, protiveći se narastajućem fašizmu u Jugoslaviji.

“Znajući da sigurno ima mladih koji se pronalaze u ovoj našoj priči i dele naše vrednosti, upućujemo poziv baš njima da nam se pridruže kako bismo kroz sledeće aktivnosti bili glasniji i zajedno promenili sliku koja se o mladima kreira stereotipno i jednobrazno”, piše u saopštenju.

(Autonomija, foto: CZOR)