Skip to main content

Centar za nestalu i zlostavljanu decu pokrenuo platformu za edukaciju roditelja

Info 19. avg 2022.
< 1 min čitanja

Centar za nestalu i zlostavljanu decu pokrenuo je onlajn platformu za edukaciju roditelja i stručnjaka o temama koje se tiču dobrobiti dece, saopštila je ta organizacija povodom Svetskog dana humanosti 19. avgusta.

Taj međunarodni praznik ustanovljen je 2008. godine, pet godina nakon bombaškog napada na hotel Kanal u Bagdadu na današnji dan 2003. godine, kada su ubijena 22 humanitarna radnika.

„Važno je obeležiti ovaj dan, ali istovremeno želimo da istaknemo da za humanost ne sme da bude rezervisan samo jedan dan godišnje, već da svaki dan treba da učinimo makar jedno dobro delo, ma koliko ono bilo malo“, izjavio je predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.

Veliku bazu onlajn treninga i edukacija Centar je posvetio temama koje tretiraju roditeljstvo modernog doba i bezbednost na internetu, probleme sa kojima se roditelji i stručnjaci mogu susresti – poput problema zavisnosti kod dece i mladih, samopovređivanja, maltretiranja i nasilja na internetu (cyberbullying) i slično.

Centar za nestalu i zlostavljanu decu tokom cele godine pruža besplatnu psihološku i pravnu podršku deci i porodicama koje prolaze kroz najteže periode u životu, bilo da su to nestanci njihovih najdražih ili zlostavljanja bilo koje vrste, navode iz Centra.

U poslednjih godinu dana, psiholozi Centra razgovarali su sa više od 600 korisnika.

Centar je pozvao građane da se jave ukoliko im je potrebna podrška, pomoć ili savet posredstvom telefona +381637422138 ili mejlom kontakt@cnzd.rs.

(FoNet, Foto: Pixabay)