Skip to main content

Čelnici MUP RS tužili za klevetu oca stradalog mladića

Jugoslavija 07. јун 2018.
< 1 min čitanja

Čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko Ilić, tužili su Davora Dragičevića, oca 21-godišjeg stradalog mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića, za klevetu, tražeći od njega 24 hiljade konvertibilnih maraka (oko 12 hiljada evra) za naknadu štete od klevete.

Davor Dragičević je danas na Facebook stranici „Pravda za Davida“ objavio tužbu koju su protiv njega podnjeli ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar policije RS Darko Ćulum i načelnik Uprave kriminalističke policije Darko Ilić.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Poslije dva dana policija je saopćila da je mladić nastradao nesretnim slučajem, dok porodica mladića tvrdi da je on 18. marta otet, zatočen, mučen, udavljen, a potom bačen u rijeku.

Povodom smrti Davida Dragičevića formiran je Anketni odbor skupštine RS, koji je prije par dana usvojio izvještaj u kojemu se, između ostalog navodi, da postoji osnov sumnje da je mladić ubjen i da se Tužilaštvo hitno mora tužilačkom odlukom odrediti u vezi sa tim pitanjem.

Skupština RS će 19. juna glasati o izvještaju Anketnog odbora.

(Slobodna Evropa)